Upis članova

Rock škola Mostar otvara poziv za upis članova za nastavni program 12-te Rock školske godine.

POSTANI ČLAN

Ako već svirate ili pjevate, ili ako želite da naučite svirati i pjevati i učestvovati aktivno u muzičkom stvaralaštvu, imate priliku da se prijavite i budete izabrani za nadolazeću školsku godinu u programu Rock škole Mostar. 

Rock škola Mostar od ove godine nudi dva programska paketa. Mostar Rock School Basic i Mostar Rock School Plus.

U zgradi Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, Rock škola Mostar nudi obrazovni program za

Kroz program nastave možete steći i/ili unaprijediti vještine muziciranja, ali isto tako učestvovati i razvijati vještine kreiranja, snimanja i produciranja muzike. 

Tko se može prijaviti?

Prijave su otvorene za sve osobe u dobi od 10 punih godina života pa na više. 

Kada se možete prijaviti?

 • Službeni upisi za 12-tu rock školsku godinu počinju od 15.08.2023. i traju do 01.09. 2023. 
 • Rock škola Mostar također ima otvorenu upisnu formu kroz cijelu godinu gdje se možete prijaviti te dobiti mjesto ukoliko isto bude upražnjeno i ponuđeno vama.

Šta je potrebno za upis?

Potrebno je da ispunite online prijavu koja se nalazi ispod odabranog programskog paketa. 

Tko će biti primljen?

 • Nakon pristiglih aplikacija, predavački tim Rock škole Mostar će pozvati na audiciju za prijem sve prijavljene. 
 • Po završetku audicija, tim predavača će odabrati polaznike te će svi primljeni polaznici biti obaviješteni o rezultatu odluke na web stranici Rock škole Mostar do 11.09.2023. 

BITNO JE NAPOMENUTI DA ODLUKA O PRIJEMU NEĆE BITI ODLUČUJUĆA ISKLJUČIVO PO KRITERIJU TKO IMA VIŠE ZNANJA.  ROCK ŠKOLA MOSTAR U SVOJ PROGRAM PRIMA POLAZNIKE BEZ ISKUSTVA I SA ISKUSTVOM. BITNA JE ŽELJA, VOLJA I MALO TALENTA. 

Da li postoji limit za prijem polaznika?

 • DA

Svi koji ne budu primljeni na upis početkom godine će, kao zainteresirani, ostati na upisnoj listi Škole i biti kontaktirani po eventualno upražnjenom mjestu za program koji su se prijavili. 

Mostar Rock School „Basic“

Ukoliko želite da se okušate u muziciranju, da imate redovnu nastavu 1na1 sa predavačem, te da napredujete kroz grupnu nastavu i/ili rad sa bendom, onda je ovo program za vas. U ovom programu dobijate: 

 • - Četiri individualna školska sata sa predavačem Rock škole Mostar (tzv 1na1 nastava)
 • - Četiri grupna/session band sata mjesečno (ovisno o nivou vašeg znanja koje procjenjuje predavač)
 • - Osam sati mjesečno za samostalne vježbe u potpuno opremljenoj prostoriji Škole (ovisno o slobodnom kapacitetu prostorija u Školi)
 • - Korištenje online rasporeda

150 polaznika/članova

Kapacitet broja polaznika za „Basic“ program

Za više detalja o MoRS „Basic“ nastavi, pogledajte ovdje za željeni odjel:

Članarina za 12-tu rock školsku godinu Mostar Rock School „Basic“ programa iznosi 50 KM mjesečno. Školarina se plaća od 09. – 12. mjeseca 2023, te od 02. – 05. mjeseca 2024. (ukupno 8 mjeseci)

Ukoliko želite da vaš fokus stavite na muziku, da napredujete i kreirate brže, ili da profesionalizirate vaše muziciranje, onda je ovo program za vas:

Mostar Rock School „Plus“

Mjesečno

 • - Osam individualnih školskih sati sa predavačem Rock škole Mostar (tzv 1na1 nastava)
 • - Četiri grupna sata po autorskom planu i programu predavača
 • - Četiri session band probe mjesečno (ovisno o nivou vašeg znanja koje procjenjuje predavač)
 • - Šesnaest sati mjesečno za samostalne vježbe u trajanju od jednog sata u potpuno opremljenoj prostoriji Škole (ovisno o slobodnom kapacitetu prostorija u Školi)
 • - Korištenje online rasporeda

25 polaznika/članova

Kapacitet broja polaznika za „Plus“ program

Za više detalja o nastavi MoRS „Plus“ programa, pogledajte ovdje za željeni odjel:

Članarina za 12-tu rock školsku godinu Mostar Rock School „Plus“ programa iznosi 100 KM mjesečno. Školarina se plaća od 09. – 12. mjeseca 2023, te od 02. – 05. mjeseca 2024. (ukupno 8 mjeseci)

Drugi/dodatni programi Rock škole Mostar:

Session band

Session band je dio nastavnog programa gdje polaznici dobijaju nastavu svirajući u bend formaciji (npr. bubanj, bas, gitara, klavijatura, vokal). Nastava je u trajanju od 1-2 sata po zakazanom terminu. 

Snimanje i produciranje

Snimanje i produciranje je studijski proces koji se događa kada je proizvod (kompozicija) spremna da bude zapisana i prezentirana u javnosti. Proces uključuje individualno ili grupno snimanje (ovisno o potrebi, procjeni i kapacitetu studija). Nastava Session band programa koja nakon izvjesnog vremena dobije definisan proizvod (tzv. pjesmu) se snima u DK Studiju Rock škole Mostar. 

Teorija muzike

Teorija muzike služi kako bi bili muzički pismeni i lakše komunicirali u bendu. Također, skoro je neophodno znati osnove teorije prilikom skladanja i aranžiranja, tj kreiranja muzičke kompozicije. Rock škola Mostar teoriju muzike nudi u skladu sa potrebama svakog polaznika osobno, uz vašu želju, ili preporuku predavača.