DK studio ima prvenstveno edukativnu svrhu, to je prostor za polaznike Rock škole u kojem oni mogu steci iskustvo u snimanju instrumenta/vokala, kao i prostor za obuku i praksu buducih snimatelja, producenata i studijskih tehnicara.

  • DK Studio
  • Showcase
  • O DK Studiju

DK studio ima prvenstveno edukativnu svrhu, to je prostor za polaznike Rock škole u kojem oni mogu steći iskustvo u snimanju instrumenta/vokala, kao i prostor za obuku i praksu budućih snimatelja, producenata i studijskih tehničara.

Pored toga, DK studio je otvorenog tipa i može odgovoriti na zahtjevnije projekte snimanja. Iako smješten u nešto manjem prostoru, DK studio posjeduje dvije odvojene prostorije: Režija 10m2, te Live room 27m2.

DK Studio garantuje posvecenost i odličnu uslugu prema svima koji se odluče snimati kod nas. 

Želimo naglasiti da snimanjem u DK Studiju direktno podržavate rad Rock škole Mostar.

DK Studio nudi više opcija za snimanje materijala:

Stereo live – pogodno za bendove koji žele kvalitetnije snimiti probu u svrhu kasnije analize i eventualnih rearanžiranja vlastitih djela.

Live In – pogodno za bendove koji žele snimati svoju live izvedbu višekanalno, što otvara mogucnost za dodatne korekcije i nadosnimavanja.

One by One – svaki instrument se snima za sebe što rezultira maksimalno cistim signalom i zvukom. Ovo je najkorektniji nacin snimanja za one koji žele dobiti maksimum od svog materijala prilikom miksa.

Sara Renar @ DK Studio Sessions

Tattoo @ DK Studio Sessions

Snimanje je jedna od osnovnih stvari koje muzičar radi, tako muzičar ostavlja trag. Kroz jednu programsku godinu, u sklopu Session band programa polaznici Rock škole Mostar kreiraju 50 do 70 autorskih pjesama. Raniji kapacitet škole uspijevao je zabilježiti jedva 10% ovih uradaka. U želji i s ciljem da povećamo ovaj procenat, ali i da osiguramo platformu za razvoj još i više muzičkih ideja i suradnji, nametnula se ideja o organizaciji velikog benefit događaja u svrhu pokretanja vlastitog studija za snimanje.

Uz inicijalnu podršku Dubioze kolektiv i Red Bull-a, te OSCE-a koji se pridružio ovoj ideji, organiziran je veliki open-air event 30.12.2015. na SC Kantarevac. Na cjelovečernjem koncertu predstavilo se pet bendova škole, bend Floridus, te bend Dubioza kolektiv sa kompletnim koncertom. Iako je koncert bio na otvorenom i iako je bilo veoma hladno, ova prednovogodišnja proslava napunila je Kantarevac i osigurala pokretanje DK studija.

Zahvalni smo na velikoj podršci svih uključenih zbog čega je DK studio od ideje do relizacije nastao u rekordnom roku od četiri mjeseca. Posebnu zahvalnost dugujemo bendu Dubioza kolektiv, te odatle i simbolični naziv  – DK Studio.