Najavljujemo: Prvi programski koncert 50's & 60's - 24.10.2019.

Mostar Rock School vas poziva na prvi programski koncert u 2019/2020. rock školskoj godini.

Prvi ciklus session band programa Mostar Rock School započeo je u znaku muzike iz pedesetih i šezdesetih. 13 session bendova u proteklih mjesec i pol vrijedno su radili su na pjesama iz ovog perioda, spremajući hitove izvođača kao što su: The Beatles, Jimi Hendrix, Etta James, Ray Charles, Janis Joplin i mnogih drugih. 

Pored obrada hitova svjetskih izvođača bendovi su pripremali i autorska djela, a došlo je i vrijeme da svoje pjesme i umijeće sviranja predstave i publici.

U sklopu ovog programa, polaznici formiraju bendove i pripremaju zadatke u određenom vremenskom okviru. Po isteku roka, škola organizira koncert na kojem svi učesnici session bands programa prezentiraju svoj rad i rezultat.

Kao vremenskim rokom ograničen program koji u svakom novom krugu predviđa nove formacije i bendove tako ih podstičući na saradnju i timski rad, predstavlja svojevrsni uvod u „stvarni svijet“ muziciranja na profesionalnom nivou koji nerijetko zahtijeva improvizaciju i spremnost prilagodbe u novim postavama u kratkom vremenskom roku.

Unutar ove školske godine Mostar Rock School će održati pet ciklusa session band programa. Svaki od ciklusa će biti tematski orijentiran, a polaznici škole će u svakom krugu imati priliku raditi u različitim bend formacijama. Svaki ciklus session band programa završava programskim koncertom. Bend sa najboljom autorskom pjesmom osvaja i snimanje singla u DK Studiju Rock škole Mostar.

Stoga vas sa zadovoljstvom pozivamo da podržite polaznike i polaznice Rock Škole Mostar na njihovom prvom session koncertu u 2019/2020. školskoj godini u Klubu MC Pavarotti, u četvrtak 24.10.2019. u 20:30.

Ulaz na koncert je besplatan.