Otvoren poziv za ulične izvođače za Zimski grad „Winterville“ u Mostaru

Bavite se umjetnošću? Plešete, žonglirate, slikate karikature, svirate ili glumite? Želite se predstaviti publici i biti dio magične atmosfere zimskog grada? 

 „Winterville by Coca Cola“ u Mostaru u potrazi je za uličnim izvođačima, žonglerima, akrobatima, plesačima, muzičarima, slikarima, glumcima, umjetnicima u svim poljima i sa različitim afinitetima koji se žele predstaviti i nastupati u sklopu bogatog programa ovogodišnjeg zimskog grada. 

Umjetnici po zanimanju, pozivu ili hobiju, iz svih umjetničkih i izvođačkih polja, kao i zabavljači i performeri pozvani su da se prijave i obogate ponudu „Wintervilla“ svojim kreativnim nastupima i prezentacijama. 

Zimski grad „Winterville by Coca Cola“ ove godine dešava se na nekoliko lokacija u gradu, a traje od 01.12.2019. do 09.01.2020. godine.

Prijave programa podnose se u slobodnoj formi i moraju sadržavati sljedeće elemente prema kojima će biti vrednovani:

– Naziv programa
– Nositelj/i programa
– Kratak opis i struktura programa
– Troškovnik programa

Pravo podnošenja prijave na Poziv imaju sve fizičke i pravne osobe iz Mostara, Bosne i Hercegovine kao i inozemstva.
 
Predlagatelji programa svoje prijave programa mogu podnijeti u elektroničkoj formi na adresu winterprogram19@gmail.com i kultura@mostar.ba (u predmetu navesti „Zimski grad“) ili poštom na adresu MC Pavarotti Maršala Tita 179, 88000 Mostar (na koverti naznačiti „Zimski grad“).

Rok za prijem prijava programa je 22.11.2019. godine do 12,00 sati.