Trevor Gibson, Grammy-jem nagrađivani producent, održao masterclass za polaznike Mostar Rock School

Trevor Gibson, Grammy-jem nagrađivani producent i snimatelj, vlasnik Circle Studios-a, jednog od najboljih studija u Velikoj Britaniji, održao je dvodnevni masterclass za polaznike Rock Škole Mostar.

Polaznici su imali priliku da na praktičnim primjerima, koristeći prostorije Studija A Muzičkog Centra Pavarotti, iskuse tehnike snimanja, nauče rukovati studijskom opremom, te podese atmosferu, prostorije i instrumente za snimanje. Radom na autorskoj pjesmi benda “Jufkamental” polaznici su dobili uvid u način rada sa profesionalnim producentom svjetskog kalibra, koji je s njima podijelio vrijedne zanatske trikove i studijske čarolije.

“Znanje koje nam je ponudio Trevor definitivno je vrijedno svakome tko se želi baviti muzikom, bilo u producentskom smislu, radom u studiju, ili kao muzičar koji planira snimati i izbacivati vlastite radove. Kao muzičar koji se bavi audio produkcijom i izučava to polje aktivno, zasigurno ću naučeno primijeniti u svakodnevnom radu.” kaže Filip Tadić, polaznik Rock škole i jedan od učesnika masterclassa.