Programski koncert 70's - 12.12.2019. u Klubu MC Pavarotti

Nakon sjajnog prvog programskog koncerta gdje su se naši polaznici predstavili sa obradama i autorskim stvarima iz ere 50-ih i 60-ih, vrijeme je da vas pozovemo na još jedan, drugi po redu programski koncert Mostar Rock School. Koncert će se održati u četvrtak, 12.12.2019. u Klubu MC Pavarotti, sa početkom u 20:00.

17 session bendova u 40 dana pripremili su obrade poznatih izvođača poput KISS-s, Talking Heads, Bob Marley, Pink Floyd i mnogih drugih, a uz to i svoje autorske pjesme vjerno slijedeći zvuk muzike sedamdesetih godina.

Po prvi put će se na koncertu predstaviti i gostujući bend. Iz Posušja stižu polaznici Mobilne Rock Škole koji će zasvirati zajedno sa MoRS session bendovima. Najbolji bend osvaja snimanje u DK studiju Mostar Rock School.

Ulaz na koncert je besplatan.

SESSION BAND PROGRAM:

U sklopu ovog programa, polaznici formiraju bendove i pripremaju zadatke u određenom vremenskom okviru. Po isteku roka, škola organizira koncert na kojem svi učesnici session bands programa prezentiraju svoj rad i rezultat.

Kao vremenskim rokom ograničen program koji u svakom novom krugu predviđa nove formacije i bendove tako ih podstičući na saradnju i timski rad, predstavlja svojevrsni uvod u „stvarni svijet“ muziciranja na profesionalnom nivou koji nerijetko zahtijeva improvizaciju i spremnost prilagodbe u novim postavama u kratkom vremenskom roku.

Unutar ove školske godine Mostar Rock School će održati pet ciklusa session band programa. Svaki od ciklusa će biti tematski orijentiran, a polaznici škole će u svakom krugu imati priliku raditi u različitim bend formacijama. Svaki ciklus session band programa završava programskim koncertom.