Upišite se u Ljetnu Rock Školu

Mostar Rock School otvara upise u program Summer Rock School. Program traje od 01.06.2021. do 30.07.2021. i nudi individualnu i grupnu nastavu, te učešće u session band programu. Upisati se možete popunjavanjem formulara ispod. Svi programi osim ‘Band Camp’ programa mogu se upisati pojedinačno, dok je za ‘Band Camp’ program potrebno da se upišete sa ekipom od najmanje 2, a najviše 6 ljudi. Upisati se mogu svi mladi ljudi bez obzira na iskustvo i godine, a prijave ostaju otvorene do nedjelje, 30.05.2021.

Individualna nastava u programu Summer Rock School održava se za instrumente: gitara, bass gitara, bubanj, klavijature i vokal, a polaznici individualne nastave imat će mogućnost učešća i u session band programu i nastupa na završnom koncertu Summer Rock School. 

Grupna nastava održava se u programima: 

Drum ‘n’ Bass – Uloga i važost ritam sekcije, muzičko povezivanje bassa i bubnja (pocket), učenje različitih groove-ova i ritmova. Program traje dva mjeseca. Program vode predavači Hrvoje Ćaćulović i Rijad Šuta. 

Music Theory – Osnove teorije muzike. Program je prilagođen svim polaznicima koji će nakon pohađanja moći bolje i lakše razumjeti vlastiti instrument, proces učenja, te međusobnu komunikaciju u bendu. Program traje dva mjeseca. Program vodi Band Coach Semin Merzić.

Percussion – Polaznici će učiti svirati različite vrste perkusija, razvijati osjećaj za ritam i istraživati različite ritmove koji se koriste u različitim muzičkim žanrovima. Program traje dva mjeseca. Program vodi predavač Rijad Šuta.

Song Making – Grupna nastava o pravljenju pjesama, autorskom izražaju, procesu nastanka pjesme. Redovan sedmični program koji uključuje svirku, edukaciju, prezentaciju i snimanja. Program traje dva mjeseca. Program vodi Band Coach Semin Merzić.

Acoustic Strings Jam – Grupni rad na akustičnim i elektroakustičnim gitarama, bass gitarama, bendžu. Zajedničko muziciranje, nastupi i snimanja. Program traje dva mjeseca. Program vodi predavač Domagoj Zelenika.

Band Camp – Bend Camp okuplja učenike koji imaju zajedničku kreativnu hemiju i slične stvaralačke interese. Program traje 8 sedmica, i sastavlja 4 benda od kojih svaki intenzivno radi na vlastitom izražaju dvije sedmice, a svaki ciklus rezultira prezentacijom rezultata u vidu studijskog snimanja, video snimanja live nastupa ili koncertne prezentacije. Učenici se upisuju grupno, u grupama od 2 do 6, bez obzira na instrumente koje sviraju. Program vodi predavač Goran Rebac.

NAPOMENA: Moguće je upisati više od jednog programa. Molimo vas da popunite formular pojedinačno za svaki program koji upisujete.