Summer Rock School
Portfolio

Summer Rock School – Songs That Matter

Šta je Summer Rock School?

Summer Rock School – Songs That Matter je veliki muzički projekat koji organizira Rock škola Mostar, a koji će okupiti 50 mladih muzičara (18-25) iz 11 BiH gradova.
Kroz Ljetnu rock školu - sedmodnevni muzički kamp koji će se održati u prvoj sedmici augusta na Jahorini - mladi kreativci iz cijele BiH imat će priliku surađivati i stvarati autorska djela. Inspirativna tema ovogodišnjeg kampa je „Songs that matter“ kroz koju će učesnici imati priliku da izraze svoje osjećaje i viđenja sadašnjeg društvenog života i poslati poruke za bolju i pravedniju budućnost društva u kojem živimo. Muzičke radionice i kreativnu podršku obezbjedit će tim predavača Rock škole iz Mostara, a kampu će prisustvovati i poznate ličnosti iz muzičke industrije.
Muzički kamp je odlična prilika za uvezivanje vršnjaka sličnih kreativnih interesa, pa će osim dobre svirke biti prilike i za druženje kroz raznovrsne društvene aktivnosti.
Mladi autori će nakon ljetnog kampa imati priliku svoj rad prezentirati kroz koncerte u Sarajevu i Mostaru, dok će u periodu jeseni i zime svoje autorske pjesme snimiti u DK studiju Rock škole u Mostaru koje će biti objavljene i na DVD kompilaciji.
Učešće u svim aktivnostima projekta je besplatno za sve učesnike i sve troškove snosi organizator (hotel, hrana, putni troškovi).

Kampu su prethodili koncerti u deset BH gradova: Jelah, Sanski Most, Prijedor, Jajce, Mrkonjić Grad, Goražde, Srebrenica, Doboj, Brčko i Trebinje organizirani kroz period 19.05. – 17.06.2016. godine. Koncertnim nastupima benda Floridus koji je nastao u Rock školi Mostar, ova promotivna turneja je imala za cilj prezentaciju Rock škole i ljetnog kampa, te animiranje i poziv mladim muzičarima iz navedenih gradova da se prijave za učešće i pridruže mostarskim muzičarima na ovom zajedničkom projektu.

 

Projekat "Summer Rock School 2016 - Songs That Matter" je realiziran uz podršku Americke ambasade u Bosni i Hercegovini.


“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.“

Portfolio

Uz pomoć Ambasade Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, Rock Škola Mostar uspješno je realizirala projekat pod nazivom „Summer Rock School“.
U prvoj fazi projekta realiziran je ljetni muzički kamp na lokaciji Kiseljak kod Tuzle u Internacionalnom Omladinskom Kampu (IOK) u periodu između 23-30.08. 2015 godine.

Muzički kamp je okupio ukupno 60 učesnika od čega 40 mladih muzičara koji su imali priliku zajedno kreirati muziku i međusobno surađivati. Podršku u procesu su imali od iskusnih predavača koji su sa mladim muzičarima radili na polju individualnog razvoja vještina, te „band coach“ predavača koji su pomogli novim bend formacijama da dođu do svojih autorskih kompozicija.

Formirano je ukupno osam bendova sastavljenih od mladih muzičara iz Mostara, Prijedora, Sanskog Mosta i Tuzle.  U sklopu kampa su održana dva koncerta, jedan u centru Tuzle, i drugi u IOK kampu.

U toku kampa organizirane su i Master Class radionice koje su održali gostujući predavači, a na teme njihovog uspjeha, globalne situacije u muzičkoj industriji, muziciranje na određenom instrumentu, produkciji i organizaciji, itd. Gosti su bili, Adnan Hamidović (Frenky), Đani Pervan (Letu Štuke), Miodrag Cicović (Straight Mickey & The Boys), Mario Knezović (Zoster), Mirza Hajrić (AMUS). 

U sklopu druge faze projekta, svi učesnici su se ponovno susreli u Mostaru, gdje su u profesionalnom studiju (Recording studio MC Pavarotti) snimali svoja autorska djela kreirana na ljetnom kampu.

>>Galerija slika >>Video

Portfolio
Copyright © Mostar Rock School 2014. All rights reserved. Design: G. Tiro