OSOBLJE

Orhan Maslo
Mostar Rock School - Menadžer projekta

Orhan "Oha" Maslo (1978) radi u muzičkoj industriji već 17 godina kao muzičar, producent i menadžer . Kao perkusionista radio je na projektima sa:  Brian Eno, Horace Andy, Prince Stanley, Duncan Sheik, Anthony Tidd, the Dutch Metropole Orchestra, Mostar Sevdah Reunion, Dubioza Kolektiv, Vasil Hadžimanov Band, Umoya Ensemble i mnogim drugim.
Producirao je  koncerte za Europsku komisiju povodom  obilježavanja Dana Europe u Mostaru, te je bio direktor projekta Bridge Eternal – NEO Balkan za jugoistočnu Europu prezentiranog na EXPO 2005 u Aichi-ju (Japan).

Jedan je od inicijatora Rock Škole Mostar, a radi i kao izvršni producent Mostar Blues & Rock Festivala, te je menadžer Recording studija MC Pavarotti.

Slađana Bem
Mostar Rock School - Službenik za interno racunovodstvo i rad na projektima

Slađana Bem (1979), rođena je u Mostaru. Profesor je jezika i književnosti, a višegodišnje radno iskustvo stekla je u nevladinim organizacijama.


Nermina Ćorić
Mostar Rock School – Administrator

Nermina Ćorić (1983) je diplomirala Engleski jezik i književnost, te je pohađala i Media novinarstvo. Već dugi niz godina surađuje sa organizacijama koje se bave pitanjima mladih. 


Predavači

Đeno Mujić
Bubnjevi

Đeno Mujić (1971) radi kao muzičar, producent, kantautor i aranžer preko 25 godina.
Karijeru je započeo 1986. svirajući bass i bubnjeve u raznim mostarskim underground bendovima. Prvi album je snimio 1988. kao bubnjar u legendarnom punk rock bandu Ženevski Dekret. 1993 god. seli u Stockholm (Švedska) gdje nastavlja sa radom. U svojoj karijeri učestvovao je na preko 40 albuma. Trenutno radi kao predavač bubnjeva u Mostar Rock School i freelance producent, te je suvlasnik Frequency Productions studija u Stockholm-u.

Nikola Galić
Bass gitara

Nikola Galić (1980), je pokazivao aktivno interesovanje za muziku od svoje desete godine starosti. Svirao je gitaru, bas gitaru i bubnjeve. Poznat je kao bas gitarista grupe Zoster. Također je i organizator West Herzegowina Fest-ivala već 15 godina.


Atilla Aksoj
Električna gitara

Atilla Aksoj (1972) je za muziku vezan višestruko: kao muzički producent, multi instrumentalista, kompozitor, inžinjer zvuka. Osnovni instrument mu je bass gitara.
Osnovao je muzički studio BARAKA u Mostaru u kojem radi muziku za pozorište, te druge muzičke projekte.
Atilla je producent i gitarista bendova Zoster i Arkul.

Jelena Milušić
Vokal

Jelena Milušić (1977), djetinjstvo je provela u Mostaru gdje je završila nižu muziku školu, odsjek klavir u klasi profesora Duška Štrekelja. Široj publici postaje poznata 2004 godine na prvom regionalnom TV glazbenom natjecanju OBN Supernova, kada je ušla u finale i dobila nagradu za najbolji ženski vokal.
Od 2007 do 2014 gradi internacionalnu karijeru sa bendovima: International Orchestre du Vetex, Mafiasko Taxi, Rumba Balkanika, te osim nastupa u zemljama EU, također se predstavlja publici u Argentini i Brazilu.
2014 godine osniva duo zajedno sa Atillom Aksojem pod nazivom Barimatango koji objavljuje svoj prvjenac 2015 godine.

Marin Bošnjak
Audio inžinjer/ producent

Marin Bošnjak (1992) Obrazovanje stekao na Music Production Academy (MPA), Zagreb 2015/2016. Radno iskustvo tijekom studija u Zagrebu stekao u studiju Piece Of Cake  i u studiju NLO. Nakon povratka u Mostar stječe iskustvo u Recording studiju MC Pavarotti i studiju Baraka.

Dario Vukoja
Bubnjevi - asistent

Dario Vukoja (1990) rođen i živi u Mostaru. Muzikom se bavi još od osnovne škole. Kao bubnjar, član je Rock škole od samog početka. Svirao je u bendovima Pistolero i Birds of Beers s kojima je i nastupao na Mostar Blues & Rock Festivalu. Također svira u brojnim bendovima i u orkestru limene glazbe.


Semin Merzić
Električna gitara – asistent

Semin Merzić (1993), rođen u Steinfurtu, Njemačka. Apsolvent je Muzičkih umjetnosti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. Svira gitaru i klavir. Član je benda Floridus koji iza sebe ima i jedan snimljeni album pod nazivom "Na vrhu svijeta". Radi kao asistent u Mostar Rock School od 2016 godine.


Jurica Šimunović
Električna gitara - asistent

Jurica Šimunović (1998) je rođen i živi u Mostaru. Muzikom se bavi od svoje 10te godine. Muzičko obrazovanje stiče od raznih učitelja. 2016 godine se priključuje Rock školi Mostar.


Ivan Zovko
Klavijature

Ivan Zovko (1995) se počinje baviti glazbom od svoje 15 godine. Glazbeno obrazovanje je počeo u GROOVE školi nakon čega se priključuje Mostar Rock School 2015 godine. Osnivač je i član autorskog benda ENT s kojim radi aktivno od 2014.


Marin Cecić
Saksofon

Marin Cecić, rođen u Splitu (1988.), diplomirani glazbeni pedagog i teoretičar.  Svira klavir, saksofon i piše aranžmane. Aktivno se bavi vođenjem puhačkog orkestra, u kojem je dirigent i voditelj škole mladih. Radio je u "HNK Split", surađivao sa dosta glazbenika širom regije i dugogodišnji je član splitskog "rockabilly-ska-punk" benda Justin's Johnson.


Nedim Ćišić
Kreativna elktronska produkcija

Nedim Ćišić (1976) je rođen u Mostaru, gdje se već 20 godina bavi muzikom i raznim oblicima umjetnosti. Jedan je od utemeljitelja mostarskog umjetničkog kolektiva Alternativni Institut – pokrovitelja književnog magazina Kolaps – Vodič Za Urbane Spavače, jedan od pokretača i muzički urednik Mostar Intercultural Festivala, te jedan od osnivača Omladinskog Kulturnog Centra Abrašević. 2003. godine Nedim osniva Vuneny, bend/kolektiv koji je za devet godina godina postojanja zabilježio više od 800 nastupa u preko 30 zemalja Evrope, Azije i Afrike. Vuneny su snimili 3 albuma, više filmskih soundtracka, te nekoliko multimedijalnih i eksperimentalnih zvučnih projekata. Nakon raspada kolektiva Vuneny, 2012. godine Nedim Ćišić pokreće solo projekat Midi Brigade, sarađuje sa različitim muzičarima i komponuje muziku za teatarske predstave. 


Copyright © Mostar Rock School 2014. All rights reserved. Design: G. Tiro